Orgaanmassage

Bijwerkingen bij orgaanmassage

Orgaanmassage kan soms flinke impact hebben op lichaam en geest. Er kunnen bijwerkingen voorkomen. Ik leg je hieronder uit wat je kan verwachten. 

Massage helpt om afvalstoffen die vast zijn gaan zitten weer vrij te laten stromen zodat ze uit het lichaam verwijderd kunnen worden. Dit kan tijdelijk een onaangenaam gevoel geven zoals hoofdpijn, duizeligheid, misselijkheid, veranderende stoelgang, verminderde of juist verdiepte slaap maar ook sensaties van tinteling, energiestroom, verbeterde bloedcirculatie zijn mogelijk. Om dit afvoeren te helpen, krijg je na de massage een lauwwarm glaasje water te drinken.

Het lichaam kan beelden projecteren als waren het herinneringen. Soms zijn dit werkelijk gebeurde ervaringen, soms zijn het vertalingen van een gevoel. Bij beide is het niet van belang om daar waarde aan te hechten. Als het celgeheugen van het lichaam de beelden loslaat ontstaat er ruimte om in het hier en nu aanwezig te zijn. Net als dat het loslaten van gevoelens welkom is. Als de beelden veel impact hebben is het goed om mij ervan op de hoogte te brengen.

Naderhand kan het tot anderhalve week duren voordat de behandeling is verwerkt. In een enkel geval duurt de nawerking wat langer.
Tekenen van nawerking kunnen zijn veranderde emotionele balans, veranderde stoelgang, ontspanning, een beurs gevoel in de organen. Tijdens of na de massage kan koorts komen, kouderillingen, zweet, of andere fysiologische processen die erop duiden dat het zelfgenezende vermogen actief is.

Heb je nog vragen? Stel ze gerust! Ik hoor het graag van je!

Liefs Germaine